【羅蘭海濱同你玩】萬聖節網上互動直播

簡介

喺鬼火點點、月黑風高嘅萬聖月某夜,羅蘭姐粉墨登場,聯同活現香港與海濱事務委員會一眾嘩鬼,隔住Zoom 同大家一齊 live 玩互動遊戲,帶你進入堅尼地城裡面一個引人入勝的靈幻空間!

沿途不唔單止可以同羅蘭姐一齊「鬼混」,仲可以陰森詭異咁認識堅尼地城同維多利亞港嘅故事,贏走自助餐券等豐富獎品!唔想俾鬼嚇到魂飛魄散,就記得著埋你嘅嘩鬼服飾嚟一齊搗亂!

仲等咩啊?快啲填表報名,同羅蘭姐一齊狂歡啦!

10 月 16 日(五)| 8:30 pm - 9:30 pm | 費用全免

參加方法:

  1. 填寫本網頁表格報名
  2. 虛擬導賞團舉行前數天會收到提示電郵
  3. 用電郵發送的會議連結登入視像會議網頁,與導賞員及嘉賓即場互動

裝扮大賽

    是次節目經已停止接受報名,感謝你的支持!

    【周遊海濱】維多利亞港虛擬導賞節目 Journeys in Our Harbour

    每集節目將會請嚟唔同重量級嘉賓導航,同大家一齊探索維港,發掘海港鮮為人知嘅一面。…

    View

    香港電影之旅:尖沙咀

    由資深影評人與影迷策劃的《香港電影之旅:尖沙咀》將帶大家進入香港電影的光影世界,重溫經典電影拍攝場地,以場景發掘電影拍攝點滴,再順藤摸瓜了解香港的變遷。…

    View

    Old Town Central

    Come along for an insider’s guide to the city’s fascinating mishmash of old and new.

    View

    活現黃霑.重行深水埗

    活現香港將會聯同「黃霑書房」的吳俊雄博士,從黃霑位於石硤尾的故居出發,帶大家重行深水埗,重塑當年黃湛森成為黃霑前的成長足跡。…

    View

    Mailing List