20211231 ffa tour promo banner-01
3D7A8575
3D7A0385
3D7A9653
3D7A8979
3D7A5301
previous arrow
next arrow
20211231 ffa tour promo banner-01
3D7A8575
3D7A0385
3D7A9653
3D7A8979
3D7A5301
previous arrow
next arrow

《緣路山旮旯》 —— 香港最山旮旯嘅電影場景遊

山旮旯 Staycation

《緣路山旮旯》——香港最山旮旯嘅電影場景遊(山旮旯 行山·民宿·Staycation)(FFA-Stay)

玩得太多酒店 Staycation 想試新嘢?不如嚟返個山旮旯民宿體驗啦!作為旅遊業創新嘅先行者,活現香港今次會帶大家入住山旮旯民宿,踩入荔枝窩,體驗全港第一個集文化導賞同 Staycation 於一身嘅深度遊旅程,感受城鄉共生嘅奇妙。荔枝窩有冇荔枝?咁就要過嚟搵答案啦!除咗慢遊荔枝窩,大家仲可以去埋梅子林同蛤塘,食勻荔枝窩嘅隱世美食。旅程點會淨係得食同玩而冇場景遊?我哋會走勻山旮旯嘅取景地點,再送多個露天放映體驗俾你,喺月光下傾聽導演分享拍攝嘅苦與樂。咁精彩又不一樣嘅週末,你又點可以錯過?

日期及時間 2022 年 9 月 3 日(星期六)至 4 日(星期日)
上午 11 時 30 分至翌日下午 5 時 30 分
行程 第一日:

  1. 烏蛟騰村
  2. 由烏蛟騰經三椏村行山入荔枝窩
  3. 荔枝窩(辦理入住民宿手續)
  4. 荔枝窩體驗活動
  5. 晚膳
  6. 荔枝窩《緣路山旮旯》露天放映及映後談

第二日:

  1. 早餐 / 自由活動
  2. 梅子林村
  3. 蛤塘村(午餐)
  4. 荔枝窩(辦理退房)
  5. 荔枝窩自由活動
  6. 乘搭渡輪至馬料水解散
集合地點 港鐵大埔墟站
解散地點 馬料水公眾碼頭
團費 雙人房:每間 HKD 3,200
三人房:每間 HKD 4,500
四人房:每間 HKD 6,000以上所有價格皆包大埔墟至烏蛟騰旅遊巴費用、第一日午餐、荔枝窩體驗活動、放映會費用、民宿宿費、導賞服務,以及旅遊保險。第一日晚餐、第二日早餐、第二日午餐及荔枝窩往馬料水船票為自費項目。
語言 廣東話
名額
  • 雙人房:4 間,共 8 人
  • 三人房:3 間,共 9 人
  • 四人房:1 間,共 4 人
備註
  • 本行程將涉及多次行山,最長一段長達 100 分鐘(由烏蛟騰經三椏前往荔枝窩),報名前請衡量身體承受能力,量力而為。
  • 若在活動截止日期報名仍未足開團人數,將安排全額退款。

 

報名須知
繳費方法
簡介
陸路團
海上團

報名前,請務必先閱讀「報名須知」及「繳費方法」

系統月曆中顯示為綠色的日期,代表當日場次尚有空位;若顯示「本月沒有適合你的選擇」,即代表當月所有場次經已滿額。

如報名系統未能正確顯示,請按此

活學普通話四圍遊:跟住四川導師睇熊貓

除了在香港海洋公園看熊貓,還可以到哪裏一睹可愛大熊貓的風采?我們請來了一位來自四川的熊貓愛好者,帶大家一同登陸全球最大的熊貓基地,近距離接觸這些每天都在吃、睡、玩、拉卻又討人喜歡的「黑白國寶」。…

View

LEGO × 活現香港 —— 香港周圍玩創啲

今個暑假,登上一部有住 LEGO 外型又充滿香港情懷嘅特色雙層巴士,同樂高一齊去香港周圍玩創啲!…

View

赤柱懸疑事件

戴上偵探帽,合力解決耐人尋味的赤柱謀殺案的謎團。

View

「『蓮』結利園」導賞團

每次經過銅鑼灣,你有冇試過好好 “Look Up”,抬頭欣賞一吓利園區的另一種美?「『蓮』結利園」導賞團帶你重新認識銅鑼灣利園區!…

View

Mailing List